وب نسیم

سئو سایت فروشگاهی

سئو سایت فروشگاهی

با توجه به افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت تبلیغات در گوگل (گوگل ادورز)، ارزان‌ترین و مفیدترین نوع از سرمایه گذاری در فضای آنلاین، سرمایه گذاری روی سئو سایت فروشگاهی است. صفحات محصول و دسته بندی، از مهمترین بخش‌های سایت‌های فروشگاهی است که در این محتوا به آنها پرداخته‌ایم.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

اهمیت و ارزش سئو سایت فروشگاهی

هر فروشگاهی چه آنلاین و چه حضوری قصد فعالیت داشته باشد، نیاز به دیده شدن دارد تا بتواند کالاهای خود را به فروش برساند؛ یکی از راه‌های جذب بازدید بیشتر برای وبسایت‌ها، سئو است. ممکن است هم اکنون بسیاری از فروشگاه‌ها با استفاده از انواع تبلیغات به ورودی نسبی رسیده باشند اما این موضوع را همه می‌دانند که کاربرانی که شما را از طریق گوگل پیدا میکنند، پتانسیل بیشتری برای “تبدیل شدن به مشتری” دارند.

رتبه های 1 تا 3 در نتایج گوگل، حدود 60 درصد از کلیک‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

اما این آمار نباید شما را ناامید کند زیرا اگر رتبه‌ایی بین 4 تا 20 از نتایج گوگل دارید باز هم در معرض دیده شدن توسط کاربران هستید چرا که تقریبا 18 درصد از توجهات به رتبه های 4 تا 18 نتایج معطوف می شوند.

دقت کنید که هدف از این محتوا، ارائه راهکارهایی برای بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل و افزایش فروش آن است؛ فاکتورهای زیادی در نرخ فروش سایت شما تاثیرگذارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

فاکتورهای موثر بر نرخ فروش وبسایت شما:

1. قیمت محصولات

اگر قیمت محصولات شما، بی‌دلیل نسبت به سایر فروشگاه‌ها بالاست، احتمالا با رسیدن به رتبه یک گوگل هم در فروش محصولاتتان، مشکل خواهید داشت!

2. بازدید وبسایت

یکی از قدیمی ترین و رایج ترین اهرم های فروش، افزایش بازدیدکنندگان و ترافیک سایت فروشگاهی برای افزایش فروش است. سئو سایت، تبلیغات در انواع مختلف بنری، کلیکی و فعالیت در شبکه های اجتماعی از راهکارهای افزایش ترافیک وبسایت شماست. در صورتی که قصد دارید بدانید علاوه بر راهکارهای نام برده شده، چه موارد دیگری در ترافیک سایت شما تاثیرگذارند، پیشنهاد میکنیم مطلب راه های افزایش بازدید سایت را مطالعه کنید.

فاکتورهای موثر در سئو سایت های فروشگاهی

 

1. انتخاب درست عبارت کلیدی (keyword targeting)

این مرحله از سئو سایت فروشگاهی به حدی با اهمیت است که در صورت اشتباه انجام دادنش بیشتر زحمات و یا حتی تمام زحمات بعد از آن را هدر خواهد داد.
مدت‌هاست که دوره انتخاب “کلمه کلیدی” به پایان رسیده و جای خود را به عبارت کلیدی و بهتر است بگوییم “مفهوم کلیدی” داده است. به این معنی که باید محتوای صفحه مورد نظر شما ماهیت، محتوا و مفهوم خاصی را منتقل کند و نه اینکه تنها در برگیرنده یک سری کلمات کلیدی اصلی باشد.

برای بدست آوردن عبارات کلیدی هدفمند یکی از بهترین ابزارها همین عبارات پیشنهادی گوگل است که در پایین نتایج هر صفحه در بخش Related Searches قرار میگیرد.

جستجوهای مرتبطگوگل

انتخاب عبارات کلیدی طولانی یا لانگ تیل (long tail keywords)

اگر فروشگاه اینترنتی شما تازه تاسیس شده و نیاز به دریافت ورودی ارگانیک دارید، در مرحله ابتدایی بهتر است روی عبارات طولانی‌تر و دقیق‌تر کار کنید. عباراتی که برای شما بازگشت مالی دارد.

برای مثال برای فروشگاه موبایل باید بجای کار روی عبارت “قیمت A51” روی عباراتی طولانی‌تر و دقیق‌تر مانند “قیمت گوشی سامسونگ A51” کار کنید. یا حتی میتوان این عبارت را طولانی تر و دقیق تر کرد برای مثال نوشت “قیمت گوشی سامسونگ گلکسی A51 با حافظه 128 گیگابایت”
البته نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کنید، میزان سرچ کاربران برای عبارت کلیدی شماست: کار روی عباراتی که اصلا جستجو نمیشوند تنها میتواند منابع نیروی انسانی، مالی و زمانی شما را هدر دهد، بدون آنکه ورودی چندانی را برای شما مهیا سازد.

استراتژی تحقیق کلمه کلیدی

بررسی عبارات کلیدی رقبا

یکی از راحت‌ترین و سریع‌ترین مسیر برای رسیدن به عبارات کلیدی مفید و مناسب، استفاده از رقبا و تحلیل و بررسی آنهاست. این موضوع به خصوص برای فروشگاه‌هایی که نیروی سئو و پشتیبانی محدودی دارند میتواند مفید واقع شود؛ چرا که میتوانید از انرژی و وقت نیروی سئو و پشتیبانی فروشگاه‌های بزرگ به نفع خود استفاده کنید.

هر استراتژی سئو که در آن رقبا در نظر گرفته نشده باشد، محکوم به شکست است!

صفحات خوب و پربازدید سایت‌های رقیب را بررسی و عبارات کلیدی آن را یادداشت کنید، همچنین باید میزان تکرار شدن عبارات کلیدی، مترادف‌ها، LSI ها و همچنین طول متن و سایر فرمت‌های محتوایی مثل تصویر و ویدئو را بررسی کنید. با این کار میتوانید محتوایی بهتر، مفیدتر و کاربر پسندتر تهیه کنید.

در بسیاری از موارد، این فروشگاه‌ها بعضی پارامترهای سئو را فراموش کرده و در نظر نمیگیرند، در اینجا شما میتوانید این باگ‌ها را برطرف و محتوایی کامل‌تر و مفید‌تر برای کاربر ارائه کنید.

برای هر صفحه فقط یک عبارت کلیدی اصلی انتخاب کنید!

اگر صفحات مختلفی از سایت فروشگاهی شما دارای عبارات کلیدی یکسانی باشند در این صورت کنیبالیزیشن (Cannibalization) یا همنوع‌ خواری رخ خواهد داد (البته اگر هر دو صفحه رتبه خوبی کسب کنند).

این بدان معنی است که شما برای یک عبارت کلیدی 2 صفحه (یا بیشتر) را بهینه کرده‌اید و در نتایج گوگل جایگاه دارید! در این مواقع شانس رتبه گرفتن صفحات مشابه پایین می‌آید و به گونه‌ایی یک نوع هم نوع خواری رخ میدهد. یعنی صفحات سایت شما در حال رقابت با هم هستند.

به مثال زیر دقت کنید:

آدرس: webnasim.com عبارت کلیدی: خدمات سئو و بهینه سازی سایت

آدرس: webnasim.com/about عبارت کلیدی: اطلاعات شرکت وب نسیم 

آدرس: webnasim.com/seo-order عبارت کلیدی: سفارش سئو

آدرس: webnasim.com/contact عبارت کلیدی: تماس با وب نسیم

همانطور که مشاهده میکنید باید برای هر صفحه یک عبارت کلیدی خاص انتخاب کنید و ابری از کلمات مشابه را روی آن سوار کنید تا کاربر و ربات های گوگل هر دو از مفهوم صفحه مورد نظر مطلع شوند.

سئو داخلی

بعد از تحقیق کلمات کلیدی و چینش استراتژی اولیه قدم اول این است که آن‌ها را برای صفحات مورد نظر خود بهینه کنید. سئو داخلی (On-Page) شامل بخش‌های زیادی است که باید به آنها مسلط باشید. دسته بندی جداگانه‌ای برای سئو داخلی در وبسایت قرار داده‌ایم که میتوانید به چک لیست سئو داخلی و توضیحات هر کدام دسترسی داشته باشید. پیشنهاد میکنیم در صورتی که احساس میکنید در بخش سئو داخلی نیاز به اطلاعات بیشتر و تکمیلی دارید، قبل از هر چیز صفحه سئو داخلی را مطالعه کنید.

سئو محتوا

در سئو داخلی یا OnPage و بخش بهینه سازی محتوا، بایستی از این عبارات کلیدی، هم خانواده ها و LSI ها درون بخش های مختلف و مهم استفاده کنید. اما این بخش ها کجاها هستند؟

  • تگ عنوان صفحه (تگ تایتل)
  • تگ های عنوان (H1،H2)
  • زیر عنوان ها (H3،H4،H5،H6)
  • پاراگراف ها (به خصوص پاراگراف های اول متن)
  • تگ توضیحات (description)
  • نام فایل های تصاویر
  • متن جایگزین تصاویر
  • توضیحات محصول
  • آدرس صفحه

تگ توضیحات متا

بسیاری از صاحبان فروشگاه های اینترنتی به دلیل اینکه آدرس صفحه، متا تایتل و دیسکریپشن در محتوای صفحه نمایش داده نمیشوند، به آنها توجهی نمیکنند. اما در حالیکه رعایت استاندارد ها در همین سه مورد میتواند نتایج خیره کننده ایی برای آنها به همراه داشته باشد. این سه مورد، در نتایج جستجوی گوگل (SERP) قابل نمایش هستند و میتوانند باعث افزایش و یا کاهش نرخ کلیک (CTR) صفحات شما شوند. همچنین گوگل با دیدن و بررسی کردن این سه مورد تا حدی برای جایگاه شما در نتایج خود تصمیم گیری میکند.

نتایج SERP

معماری، استراتژی و طراحی سایت نقش بسیار مهمی در کیفیت تجربه کاربری، بالا بردن پتانسل و شانس گرفتن رتبه های بهتری در نتایج گوگل دارد.

در استراتژی آدرس صفحات و لینک سازی های خود سعی کنید کاربران را سریعتر و راحت تر به محصولات و صفحه پرداخت برسانید. این موضوع به طور غیر مستقیم برای سئو و به طور مستقیم و جدی، در بهینه سازی نرخ تبدیل وبسایت شما موثر است.

لینک سازی

لینک سازی داخلی

استفاده درست و اصولی از لینک سازی داخلی باعث بهبود سئو سایت و معرفی صفحات مهم تر شما به گوگل می شود. عبارات کلیدی مهم خود را که میتوانند برای شما سودمند باشند را در بدنه اصلی صفحات خود لینک کنید تا در همان عبارت به آن صفحه اعتبار بخشید!

این لینک سازی های داخلی را میتوانید از صفحه محصول به صفحات محصولات مشابه و یا از صفحه بلاگ به محصول و هر صفحه دیگری اعمال کنید. ویژگی اصلی لینک سازی داخلی همین دو طرفه بودن آن است.

از اضافه کردن بیش از حد لینک به صفحات خود خودداری کنید چرا که این موضوع امکان دارد موجب مشکوک شدن گوگل به وبسایت شما شود. همچنین باید این موضوع را بدانید که اعتبار صفحات بین لینک های داخلی آن تقسیم می شود پس صفحات مهم در اولویت هستند!

رابط کاربری و تعامل (Usability and engagement)

زمان ماندگاری کاربرمقدار زمانی که کاربر صرف ماندن در وبسایت شما میکند یا همان Dwell time سیگنال بسیار مهمی برای سنجش محبوبیت و کیفیت محتوای وبسایت شما، نزد گوگل محسوب می شود.

رابط کاربری جذاب و امکان تعامل بیشتر با کاربر، تصاویر جذاب، ویدئوهای مفید میتوانند تاثیر بسیار زیادی در افزایش این زمان ماندگاری کاربر در سایت داشته باشد.


کامل و جذاب نوشتن توضیحات محصول و همچنین نمایشی 360 درجه از نمای محصول میتواند تاثیر به سزایی در رضایت کاربر و در نتیجه سئو فروشگاه اینترنتی شما داشته باشد.

3. لینک سازی خارجی

اگر محتوا و رابط کاربری شما و هر آنچه در وبسایت خود دارید بهترین کیفیت را هم داشته باشد اما مورد تایید کسی نباشد باعث می شود گوگل هم به شما اعتماد نکند. بک لینک های دریافتی شما حکم تایید شما توسط سایرین را دارد.

لینک سازی خارجی در شبکه های اجتماعی

طبق ادعای گوگل، خرید بک لینک اشتباه و انبوه موجب جریمه سایت خریدار خواهد شد! پس چه کنیم؟ وبسایت هایی وجود دارد که محتوای آنها توسط کاربران تولید می شود؛ با حضور در این وبسایت ها میتوانید خودتان به صورت دستی به معرفی محصولات خود و ایجاد بک لینک بپردازید.

تاثیر شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید!

طبق مطالعه ایی، حضور پر رنگ در شبکه های اجتماعی در رتبه بندی سایت ها مورد بررسی قرار گرفت که در تصویر زیر مشاهده میکنید فروشگاه هایی که فعالیت بهتر و موثرتری در شبکه های اجتماعی دارند، در رتبه های بهتری از نتایج گوگل قرار گرفته اند.

تاثیر شبکه های اجتماعی در سئو فروشگاه اینترنتی

فعالیت در شبکه های اجتماعی میتواند در برند سازی و ایجاد آگاهی از محصولات شما و همچنین لینک سازی خارجی تاثیر گذار باشد و در نهایت افزایش ورودی و بازدیدکنندگان وبسایت شما منجر خواهد شد.

علاوه بر این که محصولات خود را در شبکه های اجتماعی معرفی میکنید، امکان اشتراک گذاری مطالب و محصولات خود را با یک دکمه ساده در صفحات وبسایت خود قرار دهید تا کار اشتراک گذاری برای طرفداران شما آسان شود.

4. بهینه سازی برای موبایل

در سال 2016 برای اولین بار گوشی های موبایل نسبت به دسکتاپ برای بازدید از صفحات وب پیشی گرفتند. این موضوع باعث شد بسیاری از طراحان سایت، نگاهی دیگر به نسخه بهینه برای موبایل بیاندازند.

آمار بازدیدکنندگان موبایلی از وبسایت ها

الگوریتم های گوگل هم اکنون رتبه بهتری به وبسایت های بهینه شده برای موبایل می دهند. همین دلیل کافی است که نگاهی جدی به نمایش وبسایت خود در موبایل داشته باشید؛ اما این همه داستان نیست!

سرعت سایت (Page Speed)

سرعت سایت

بیش از نیمی از کاربران موبایلی در صورتی که زمان لود صفحه، بیش از 3 ثانیه باشد آن را ترک میکنند و در صورتی که زمان بارگذاری سایت بیش از 5 ثانیه باشد این آمار به حدود %74 خواهد رسید. با دانستن این آمار شاید درک تاثیر سرعت سایت بر سئو فروشگاه اینترنتی عمیق تر شود.

البته این موضوع به طور کامل به رقبای شما بستگی دارد. در بسیاری از وبسایت های ایرانی زمان بارگذاری بیش از 5 ثانیه است و اگر شما بتوانید سرعت سایت خود را بالاتر از آن ها ببرید، برگ برنده دست شماست!

برای تست سرعت سایت خود میتوانید به صفحه سنجش سرعت سایت گوگل مراجعه کنید.


برای بهبود سرعت سایت باید کدهای مختلفی از جمله Html، Css، جاوا اسکریپت را فشرده کنید، تصاویر را بهینه در هاست خود آپلود کنید، صفحات سایت را کش کنید و همچنین از سرورهای هاستینگ خ

وب استفاده کنید.

خطاهای سایت

خطای 404 در سایت

لینک های شکسته یا 404 علاوه بر اینکه باعث ایجاد تجربه کاربری ضعیف می شوند، موجب آسیب به رتبه فروشگاه آنلاین شما را در نتایج گوگل خواهد شد.

برای به حداقل رساندن احتمال اینکه کاربران فروشگاه شما با صفحات 404 رو به رو شوند، لازم است به صورت مستمر لینک های خود را پایش کنید. علاوه بر لینک های 404 ارورهای دیگری همچون 500 که مربوط به سرور است و ارور 403 که مربوط به دسترسی غیر مجاز است، وجود دارد.

میتوانید برای پیدا کردن لینک های شکسته سایت خود از ابزار ها و برنامه های مختلف مانند Screaming Fog SEO Spider  استفاده کنید.

بهبود خوانایی و تجربه کاربری(User Friendly)

گوگل از زمان ورود کاربر به وبسایت شما، میزان ارتباطش با محتوای شما را بررسی میکند. پس خیلی مهم است که این ارتباط جذابتر باشد تا میزان زمان ماندگاری کاربر هم بیشتر شود.

در اینجا برخی تکنیک های بهبود تجربه کاربری را آورده ایم که میتواند به طور غیر مستقیم بر سئو فروشگاه اینترنتی شما تاثیرگذار باشد:

  • استفاده از فونت زیبایی که به راحتی قابل خواندن باشد.
  • بخش هایی از محتوا که اهمیت بیشتری دارد را بولد، هایلایت و یا به طریقی، شاخص کنید.
  • از پاراگراف های کوتاه استفاده کنید و همچنین فضای کافی بین پاراگراف ها در نظر بگیرید.
  • از انواع لیست (شمارشی یا غیر شمارشی) استفاده کنید.
  • در محتوای خود از انواع مختلف ساختاربندی مانند تب ها، آکاردئون، اسلایدر، عناصر چرخشی و منوهای کشویی استفاده کنید.

مشکل صفحات کپی

محتوای تکراری

شما ممکن است چندین نسخه از صفحه اصلی خود را همزمان استفاده کنید بدون این که متوجه این موضوع باشید! گوگل این صفحات را تکراری در نظر میگیرد و در نتیجه رتبه شما در نتایج تحت تاثیر قرار میگیرد. اما این موضوع چگونه امکان پذیر است؟

مشکل صفحات کپی و تکراری ممکن است در صفحات داینامیک سایت های فروشگاهی اتفاق بیوفتد که میتوانید به راحتی با استفاده از تگ کنونیکال این مشکل را برطرف کنید.

با این کار شما یک صفحه را به عنوان مرجع به گوگل معرفی می کنید.

شاید اکنون برای شما سوال باشد که چگونه ممکن است چند نسخه از صفحه اصلی را داشته باشیم؟

به این دو آدرس زیر دقت کنید:

“Https://domain.com”

“Https://www.domain.com”

اگر این دو آدرس را در مروگر خود تایپ کنید و در نهایت یکی از آنها به دیگری ریدایرکت نشود، شما دارای دو صفحه با یک محتوا هستید!

همچنین این مشکل ممکن است برای آدرس های زیر اتفاق بیوفتد:

“Https://domain.com/index.php”

“Https://domain.com/index.html”

5. اطلاعات منطقه ایی کسب و کار

سئو محلی فروشگاه

در بیشتر فروشگاه های اینترنتی لازم است اطلاعات تماس و آدرس خود را در تمامی صفحات مشخص کنید چرا که این موضوع میتواند تا حد زیادی در سئو محلی (Local SEO) وبسایت شما تاثیر گذار باشد.

چرا که گوگل جستجوی محلی و جستجوی ارگانیک را باهم در نظر می گیرد و برای هر شخصی در هر نقطه ایی ممکن است نتیجه ایی مجزا نمایش داده شود.


برای مثال اگر فردی عبارت “فروشگاه موبایل در مشهد” را جستجو کند طبیعتا فروشگاه هایی که سئو محلی بهتری داشته باشند شانس خیلی بیشتری در نمایش به کاربر دارند.

برای بهبود سئو محلی فروشگاه خود میتوانید عبارات کلیدی مربوط به مکان را در محتوای خود استفاده کنید. همچنین این عبارات را میتوانید در تایتل و دیسکریپشن صفحه قرار دهید.

6. محتوای بلاگ یا مقالات

سئو سایت فروشگاهی

گوگل علاقه زیادی به محتوای تازه دارد زیرا این موضوع میتواند نشان دهنده فعال و پویا بودن وبسایت شما باشد.

فعالیت در بلاگ سایت خود میتواند باعث شود بیشتر در چشم موتورهای جستجو باشید و همچنین با کار روی عبارات مرتبط شغل شما که محصول نیستند (مانند عبارت “شارژ سریع” در یک فروشگاه موبایل) میتوانید بازدید کننده بیشتری جذب کنید. سپس از همین بلاگ هایی که تولید کرده اید میتوانید به محصولات مرتبطش لینک دهید.

زمانی که مطالب شما برای بازدیدکنندگان مفید باشد، آنها زمان بیشتری هم در وبسایت شما می مانند.

این موضوع را در نظر بگیرید که بلاگ نویسی میتواند یک استراتژی خیلی خوب برای جذب بازدیدکنندگان از جستجوهای عبارات طولانی (Long tail keywords) باشد.


همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، حدود %70 از حجم جستجوها را عبارات طولانی به خود اختصاص داده اند.

کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل

حتی میتوانید از بخش بلاگ فروشگاه خود برای معرفی محصولات یا خدمات دوره ایی و فصلی خود بهره ببرید. برای مثال اگر فروشگاه اینترنتی در زمینه فروش عطر و ادکلن دارید میتوانید مطالبی با عنوان “بهترین عطرهای پاییزی” یا “برترین ادکلن های مردانه در سال 2020” منتشر کنید.

فراموش نکنید که محتوای بلاگ، شانس بیشتری در به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی توسط بازدیدکنندگان شما دارد که در نتیجه باعث بهبود سئو سایت فروشگاهی شما خواهد شد.

سعی کنید در انتشار پست های بلاگ نکات زیر را رعایت کنید:

  • برای هر صفحه یک عبارت کلیدی و یا عبارات کلیدی کمی در نظر بگیرید و برای آن بهینه کنید. (مخصوصا برای آنهایی که در صفحات اصلی شما استفاده نمی شوند)
  • مطمئن شوید که محتوای شما با کیفیت است و از خوانایی مطلوبی برخوردار می باشد.
  • از تکرار بیش از حد کلمه کلیدی خود در صفحه پرهیز کنید چرا که ممکن است توسط گوگل جریمه شوید!
  • فرآیند به اشتراک گذاری مطالب خود را با قرار دادن دکمه هایی در مطلب خود آسان کنید.
  • از لینک سازی داخلی (Internal Link) به بهترین نحو استفاده کنید تا روند خزش و ایندکس توسط ربات های گوگل بهتر انجام شود و جایگاه مطالب شما هم در نتایج گوگل بهبود یابند.
  • از آپدیت و بروزرسانی محتوا غافل نشوید چرا که یکی از علایق شدید گوگل بروزرسانی محتواست!

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشه!

اگر سوال، ابهام، نظر و یا پیشنهادی دارید لطفا در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

همچنین میتوانید با کمک دکمه های اشتراک گذاری زیر، این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پاسخگوی شما 10 الی 18

call 09981078265 telegram ارتباط در تلگرام