وب نسیم

انواع سئو

انواع سئو و بهینه سازی سایت

سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، در بخش‌های گوناگونی مانند سئو محتوا، سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال و ... انجام می‌شود. در این صفحه میتوانید با مفاهیم این بخش‌های مختلف سئو، آشنا شوید و درک مناسبی از هر کدام بدست آورید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

سئو انواع مختلفی دارد که میتوانیم از جهت های مختلفی روش های انچام آن را دسته بندی کنیم. برای مثال از نظر بهینه سازی در داخل سایت یا خارج آن، سئو به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود. در این مقاله قصد داریم انواع سئو را از جهات مختلف معرفی کنیم.

سئو داخلی (On page)

سئو داخلیزمانی است که بخش های مختلفی از وبسایت را از قبیل محتوا، کدنویسی و … را بهینه سازی میکنیم. این فعالیت ها در حال انجام درون سایت است بدین معنی که شما اکنون در پنل مدیریت سایت خود هستید و نه در سایر سایت‌ها! به این نوع فعالیت های بهینه سازی، سئو داخلی یا On-page گفته می شود.

از دیدگاه گوگل، شما تنها باید بر روی سایت خود و محتوای آن تمرکز کنید و لینک سازی خارجی ممنوع است و مشمول جریمه خواهد شد؛ این اصول سئوی کلاه سفید است که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

از دیدگاه ما، مهمترین و مطمئن‌ترین بخش سئو، On page است چرا که به طور مستقیم با کاربر در ارتباط بوده و تاثیر زیادی در تجربه کاربری‌اش میگذارد. سرمایه گذاری روی سئو داخلی هیچگاه منجربه شکست نمیشود؛ مگر اینکه شما در این موضوع زیاده روی کنید (Over Optimization) و کاربر را فراموش کنید.

از دیدگاه شما در انواع سئو داخلی و یا خارجی، کدام یک تاثیر بیشتری بر بهبود جایگاه ما در نتایج گوگل (SERP) دارد؟
نظر خود را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید!

سئو خارجی (Off page)

در صورتی که فعالیت های بهینه سازی، در خارج سایت شما صورت بگیرد و به نوعی اطلاع از برند، محصولات و خدمات شما انجام شود، سئو خارجی یا Off-Page اتفاق خواهد افتاد.

عموما این نوع از سئو در لینک سازی خارجی خلاصه می شود. به این منظور که در این نوع از سئو و بهینه سازی سایت؛ در وبسایت‌های دیگر، لینک صفحه‌ای از سایت خود را قرار میدهیم.

دقت داشته باشید که لینک بیلدینگ یا در واقع ساخت بک لینک از دیدگاه گوگل ممنوع است و در صورت مشاهده آن، امکان جریمه وجود دارد. در سئو کلاه خاکستری، لینک‌سازی به گونه‌ای انجام می‌شود که گوگل حس کند این لینک‌ها به صورت طبیعی و توسط افراد حقیقی متفاوت تولید شده‌اند.

سالهاست که گوگل برای مقابله با لینک‌سازی غیرطبیعی، الگوریتم‌های متنوعی مانند پنگوئن را رونمایی کرده است. الگوریتم پنگوئن هر ساله در حال آپدیت و بروزرسانی است و توانایی‌اش در شناسایی لینک‌های غیرطبیعی افزایش پیدا میکند.

پس در صورتی که طرفدار سئو کلاه خاکستری هستید، این موضوع را در لینک‌سازی خارجی خود بدانید که طبیعی بودن، شرط اول و آخر لینک‌سازی است.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال

 

سئو تکنیکال (Technical SEO) مراحل بهینه سازی زیر ساخت و بخش فنی سایت است که معمولا ارتباطی به محتوا ندارد. این بخش از سئو سایت یکی از اصلی ترین بخش هایی است که تاثیر زیادی در تجربه کاربری و همچنین بهینه سازی نرخ تبدیل خواهد داشت.

 

ساخت و تنظیم نقشه سایت، کدنویسی، بهینه سازی فایل Robots.txt انواعی از فعالیت هاست که در این حوزه انجام می گیرد.

 

از آنجایی که این بخش از سئو سایت تاثیر بسیار زیادی دارد و نیازمند دانش بیشتری است، پیشنهاد میکنیم قبل از مشاهده انواع دیگر سئو ابتدا مقاله سئو تکنیکال را در وب نسیم مطالعه کنید.

سئو کلاه سفید (White Hat)

روش ها و فعالیت های بهینه سازی که کاملا مطابق با دستورالعمل های گوگل و سایر موتورهای جستجو است. وبسایت هایی که اینگونه پایبند قوانین گوگل هستند هیچگاه با تغییر الگوریتم های آن، دچار افت رتبه نخواهند شد.

البته این نوع فعالیت های سئو نیاز به زمان بیشتری برای کسب رتبه ایی بهتر، نسبت به سایر روش ها دارد.

سئو کلاه سیاه (Black Hat)

سئو کلاه سیاه

 

تکنیک هایی که کاملا مخالف قوانین گوگل است و به منظور فریب ربات های گوگل برای کسب سریع جایگاه های بهتری در نتایج گوگل صورت میگیرد.

سایت هایی که با این نوع سئو به جایگاه خوب یا نسبتا خوبی میرسند، عموما بعد از گذشت مدتی، یا با آپدیت الگوریتم های گوگل جریمه شده و جایگاه خود را از دست خواهند داد. خرید انبوه لینک، اضافه کردن بیش از حد کلمه کلیدی در محتوا، استفاده از شبکه لینک سازی شخصی (PBN) و سرقت ادبی برخی از فعالیت های سئو کلاه سیاه (Black Hat) به شمار می روند.


 

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat)

عموما در فضای وب و توسط سئوکاران این روش انجام می شود که نوعی از فعالیت های سئو است که بین کلاه سفید و کلاه سیاه قرار میگیرد. بدین معنی که از روش های غیر اصولی برای بهبود سئو استفاده می شود اما تا حدی که توسط گوگل قابل تشخیص و رهگیری نباشد. 

این نوع از سئو هم دارای ریسک جریمه و افت رنک با آپدیت الگوریتم های گوگل است اما ریسک آن کمتر از سئو کلاه سیاه می باشد.

خرید و تبادل لینک، کامنت بک لینک و سایر روش هایی که هم اکنون توسط گوگل قابل تشخیص نیست و بیانیه ایی در مورد آن توسط گوگل منتشر نشده است.

سئو منفی (Negative SEO)

سئو منفی

رقبای شما چگونه میتوانند باعث افت رتبه و جایگاه شما در نتایج گوگل شوند؟ همانطور که بیان کردیم سئو کلاه سیاه مجموعه ایی از فعالیت های پر ریسکی است که دیر یا زود مشمول جریمه های گوگل خواهد شد. گاها رقبای شما ممکن است این فعالیت ها را روی وبسایت شما انجام دهند که موجب مسموم شدن سایت شما و جریمه توسط گوگل می شود.

این فعالیت های اسپم معمولا به صورت لینک سازی مخرب صورت میگیرد و در درجات بالاتر ممکن است هک یا کلاکینگ سایت شما صورت گیرد.

سئو منطقه ایی (Local SEO)

سئو محلی فروشگاهبا اینکه بسیاری از کسب و کارها اکنون فقط در فضای آنلاین فعالیت میکنند، هنوز هم خیلی از بیزینس ها و مشاغل علاوه بر اینکه در فضای وب فعال هستند، نیاز به مکانی برای ارائه خدمات یا محصولات خود دارند. 

اینگونه کسب و کارها باید ارتباط بین وبسایت خود و مکان فیزیکی کسب و کارشان برقرار کنند. در سئو محلی استفاده از عبارات کلیدی که مربوط به مکان و شهر خاص می باشد، لازم است.

یکی از اصلی ترین فعالیت های سئو محلی، تنظیم صفحه Google My Business است که نشان دهنده آدرس، شماره تماس، ساعات کاری و سایر اطلاعات مربوط به محل کسب و کار شما است.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشه!

اگر سوال، ابهام، نظر و یا پیشنهادی دارید لطفا در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

همچنین میتوانید با کمک دکمه های اشتراک گذاری زیر، این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پاسخگوی شما 10 الی 18

call 09981078265 telegram ارتباط در تلگرام