وب نسیم

سئو چیست

سئو چیست؟

نتیجه بهینه سازی برای موتورهای جستجو، کسب جایگاه بهتری در صفحه نتایج گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) است. اما مفهوم SEO چیست؟

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

محال است در حوزه دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای آنلاین فعالیت داشته باشید و چیزی در رابطه با سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو نشنیده باشید. نتیجه این بهینه سازی، کسب جایگاه بهتری در صفحه نتایج گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) است. اما مفهوم SEO چیست؟

معنا و مفهوم SEO

سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization است که به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. اما معنای ساده تر آن، انجام یک سری فعالیت‌هاست که میتوانید با انجام آنها درک ربات گوگل از صفحات سایت را بهبود بخشید و رتبه وبسایت خود را در نتایج آن موتور جستجو بهبود بخشید.

SEO تنها کمک به درک بهتر ربات گوگل از صفحات سایت است.

ساز و کار سئو برای موتورهای جستجوی مختلف، شبیه هم است و مهم‌ترین موتور جستجو مخصوصا در ایران، گوگل می باشد چرا که بالاترین میزان کاربر را دارا می باشد. در این مقاله به بررسی و معرفی اصول سئو وبسایت برای موتور جستجوی گوگل می پردازیم.

SEO ( اِس ای اُ ) که در ایران سئو تلفظ میگردد به معنای فریب یا گمراه کردن ربات ها یا دور زدن الگوریتم‌‌های گوگل نیست. بلکه راهنمایی ربات‌ها برای درک ساختار وبسایت ما از دیدگاه‌های مختلفی مانند محتوایی، ساختار، آدرس دهی و اهداف آن است.

چرا باید سایت را سئو کنیم؟

شروع کسب درآمد هر وبسایتی با ورود کاربر به آن سایت شروع می‌شود، حالا این کاربرها میتوانند بصورت تبلیغات کلیکی و بنری (با هزینه های بالا) به صورت موقت وارد وبسایت شما شوند؛ یا به صورت ارگانیک با رعایت اصول سئو و بهبود رتبه وبسایت شما، از طریق گوگل از خدمات و محصولات شما مطلع شوند.

حال سوال اینجاست: ما از تبلیغات کلیکی (PPC) و یا سایر تبلیغات، برای وبسایتمان استفاده کنیم و یا تمرکزمان را روی سئو بگذاریم؟ جواب این سوال هر دو است.
قطعا برای هر کسب و کار اینترنتی سئو لازم است، چه در سطح مقدماتی و چه پیشرفته! اما در ابتدای کار برای افزایش بازدید وبسایت خود بهتر است در صورت توان مالی، از تبلیغات پولی استفاده نمائید. چرا که ارتقا رتبه صفحات سایت شما در گوگل یک شبه اتفاق نمی‌افتد و نیاز به زمان دارد.

اما با سرمایه گذاری در این بخش، شما میتوانید بعد از چند ماه ورودی‌هایی چند برابر بیشتر از تبلیغات پولی خود، به صورت رایگان از گوگل دریافت کنید.

⇐ پیشنهاد میکنیم مقاله راه های افزایش بازدید سایت را بخوانید تا با انواع روش‌های افزایش ورودی سایت آشنا شوید. ⇒

هدف سئو چیست

اصلی‌ترین هدف سئو، کمک به وب‌سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ است تا جایگاه مناسبی را در صفحه نتایج جستجوی طبیعی گوگل (SERP) به دست آورند و به واسطه آن ارتباط خود با مخاطبان را افزایش دهند.

با بهینه سازی صفحات برای کلمات کلیدی هدف، فروش و درآمدشان را به طور قابل توجهی افزایش دهند.
اما وقتی پرسش سئو چیست مطرح می‌شود معادله کمی سخت می‌شود زیرا با توجه به مواردی که گفته شد؛ فرآیند رسیدن به چنین خواسته‌ی بزرگی به دانش و زمان لازم برای پیاده‌سازی نیاز دارد.

در این راستا میتوان زمان را بزرگترین سرمایه‌ای دانست که در این راه باید مدیریت شود. انتظار نداشته باشید بلافاصله پس از شروع کار خود نتیجه‌ای که در ذهن دارید حاصل شود و به درآمد برسید؛ زیرا با توجه به اینکه کدام کلمه کلیدی رقابتی را برای بهینه سازی انتخاب می‌کنید میتواند سئو آن ماه‌ها و هفته‌ها به طول بیانجامد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

همه چیز در حال تغییر است. برای رسیدن به رتبه یک گوگل، همیشه زمان کافی ندارید!

نکته قابل توجه اینجاست که نتایج SEO به هیچ عنوان به سرعت قابل مشاهده نیست اما به مرور زمان تاثیرات خود را بر رتبه‌بندی سایت و افزایش بازدیدکنندگان خواهد گذاشت و کارفرما نسبت به آن ابراز رضایت خواهد کرد.

برای کسب جایگاه مورد نظر بهترین تصمیم را بگیرید. این تصمیم گیری درست، نیازمند کسب دانش روز و تجربه بالا است.

برای بسیاری از وبسایت ها و کسب و کارهای فعال، این مسئله اهمیت دارد که در صفحه اول نتایج جستجو گوگل، خصوصا در سه نتیجه طبیعی اول قرار گیرند زیرا طبق آمار 58.4 درصد کلیک‌ها به این سه نتیجه اختصاص می‌یابد.

تعریف سئو

ساز و کار کلی سئو چیست؟

برای ارتقا رتبه وبسایت در نتایج گوگل، باید به ربات‌های آن محتوای کلی و هدف اصلی وبسایت خود را معرفی کنید. خب این معرفی به چه صورت است؟

قبل از شروع اصول اولیه و مهم سئو باید بگوییم این پارامترهای سئو هر چند سال، تغییر می‌کنند و برخی ممکن است مهم تر از بقیه شوند. اما بسیاری از آنها تقریبا ثابت است و می‌توانید با رعایت آن ها در وبسایت خود، تا حد بسیار زیادی به افزایش بازدیدکنندگان سایت خود کمک کنید.

برای بهبود رتبه صفحه‌ای از سایت ابتدا لازم است متوجه هدف کاربر از جستجوی عبارت مورد نظر شوید؛ متناسب این هدف، جواب کاربردی قرار دهید که بتواند سوالات احتمالی کاربر را پس از ورود به وبسایت شما، پاسخ دهد.

سپس پارامترهای بهینه سازی را برای موتورهای جستجو انجام دهید تا زمانی که خزنده‌های گوگل به وبسایت شما مراجعه کنند، محتوای تهیه شده را به خوبی درک کنند و آن را با عبارت مورد نظر شما تطبیق دهند.

پارامترهای ارزیابی کیفیت صفحات وب از دید گوگل چیزی بیش از 200 فاکتور است و شما هرگز نمیتوانید همه آنها را رعایت کنید. رقابت بر سر رعایت فاکتورهای بیشتر است که همه در جهت کسب رضایت بیشتر کاربران می‌باشد.

کسب رضایت بیشتر کاربران به حدی برای گوگل اهمیت دارد که اگر هیچ یک از فاکتورها را رعایت نکنید اما کاربران از وبسایت شما راضی باشند، شما رنک و رتبه مطلوبی در نتایج گوگل دریافت خواهید کرد.

مقاله سئو در سایت وب نسیم

اصطلاحات سئو (SEO)

خزنده های گوگل (Crawler)

اسمی است که به ربات های گوگل که مسئول خواندن و دریافت اطلاعات سایت شما در دیتاسنتر گوگل است نسبت میدهند. همین ربات ها هستند که کار ایندکس (Index) وب سایت شما را برعهده دارند. این ربات ها در سال های اخیر به شدت هوشمند تر شده اند و علاوه بر کلمات کلیدی، عبارات کلیدی و مفهوم کلی محتوای وبسایت شما را به همراه بسیاری از اطلاعات دیگر، استخراج میکنند. پیشنهاد میکنم هیچ زمانی به دنبال راه های غیر اصولی برای افزایش رتبه در گوگل و  گول زدن ربات های آن نباشید. چرا که این خزنده ها، هر سال بوسیله الگوریتم های مختلفی هوشمند تر می شوند و زمانی که گوگل متوجه تخلفات زیاد شما در زمینه بهینه سازی غیر اصولی سایت شود، تصمیم به اجرای جریمه های سختی (حتی حذف از نتایج جستجو) خواهد گرفت.

سئو داخلی (On Page SEO)

به کلیه اقداماتی که در داخل وبسایت شما رخ می دهد تا رتبه شما را در گوگل بالاتر ببرند. برخی از این اقدامات شامل تولید محتوای سئو شده و بهینه، لینک های داخلی و بهینه سازی سورس و سرعت سایت می باشد. تمام این اتفاقات و فعالیت ها درون دامنه یا وبسایت شما رخ میدهد پس نوعی سئو داخلی یا On Page تلقی خواهند شد.

سئو خارجی (Off Page SEO)

به کلیه اقداماتی که خارج از وبسایت شما، برای ارتقا رتبه شما در نتایج گوگل کمک می کند. این تغییرات بیشتر در زمینه برندینگ و لینک سازی خارجی است که باید انجام دهید. تعداد، تنوع و نوع لینک های دریافتی بسیار در این بخش تاثیر گذار است.

سئو کلاه سفید (White Hat)

به مجموعه فعالیت های اصولی سئو که منطبق با استاندارد های گوگل است و ریسکی در آن وجود ندارد.

سئو کلاه سیاه (Black Hat)

به نوعی از فعالیت های غیر اصولی و فریبکارانه که منجر به ارتقا سریع تر رتبه در نتایج گوگل می شود. اما دیر یا زود به دام الگوریتم های در حال آپدیت گوگل می افتد و گرفتار جریمه های سنگین گوگل خواهند شد.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

بهینه سازی سایت در بخش فنی و زیرساخت که معمولا ارتباطی با محتوای صفحه ندارد. برای درک بهتر این موضوعو نحوه صحیح انجام آن، پیشنهاد میکنیم مقاله سئو تکنیکال را در وب نسیم مطالعه کنید.

اعتبار صفحه (Page Authority)

امتیازی که وبسایت Moz به تک تک صفحات شما بایت فعالیت های سئو، چه داخلی و چه سئو خارجی، نسبت می دهد.

اعتبار دامنه (Domain Authority)

به امتیازی که توسط سایت Moz به دامنه وبسایت شما داده می شود و میانگینی از امتیاز صفحات سایت شما می باشد.

 

ترافیک گوگل (Google Traffic)

میزان ورودی وبسایت شما از نتایج نمایش داده شده در گوگل

سرچ کنسول گوگل (Google Search Console)

ابزاری که گوگل در اختیار صاحبان وبسایت قرار داده است تا اطلاعات سایتشان ( میزان کلیک، میزان بازدید، خطاها و …) را مشاهده نمایند.

ایندکس (Index)

صفحاتی از سایت شما که توسط خزنده ها (Crawler) بررسی و در نتایج گوگل قابل مشاهده است.

نقشه سایت (Site Map)

فایلی که معمولا با پسوند XML در اختیار گوگل قرار میگیرد که شامل آدرس صفخات شما و اطلاعات کلی نوع صفحات مورد نظر می باشد. 

(Product Listing Page (PLP

لیستی از صفحات محصول که به صورت آرشیو کنار هم قرار دارند. چنین صفحاتی مانند دسته بندی های محصولات بایستی با کلمات کلیدی عمومی تر که دربرگیرنده چند محصول است سئو شوند. مثال: دسته بندی عطرهای لوکس بایستی با کلمه کلیدی عمومی مانند خرید عطرهای لوکس سئو شود.

(Product Details Page (PDP

به صفحه تکی محصول در وبسایت میگویند که باید عنوانی به خصوص داشته باشد و تنها برای آن سئو و بهینه شود. مثال : محصول ادکلن سیرکو مدل نایت عنوان به خصوصی دارد که تنها باید با همان نام یعنی “ادکلن سیرکو مدل نایت” و یا “خرید ادکلن سیرکو مدل نایت” سئو شود. انتخاب عباراتی مانند خرید ادکلن که عمومی تر است، برای این صفحه کاملا اشتباه می باشد.

(Pay Per Click (PPC

میزان مبلغی که به ازای هر کلیک پرداخت میکنید. این هزینه ایست که برای ورود هر کاربر جدید به وبسایتتان پرداخت میکنید.

بهینه سازی وبسایت

مهم ترین فاکتور های سئو چیست ؟

سئو و بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو شامل رعایت حدود 200 فاکتور می شود که معمولا تعداد بسیار کمی از این تعداد را رعایت میکنند. مهم ترین پارامتر های SEO به شرح زیر است:

وبسایت امن و در دسترس

بدون شک اولین نکته ایی که هر کس در ابتدای ورود به سایت متوجه آن خواهد شد نوع ارتباط و دسترسی به سایت شما است. اگر دقت کنید بعضی از وبسایت ها در کنار آدرس خود (URL) آیکون قفل بسته هستند و بعضی دیگر این آیکون را ندارند. این آیکون نماد گواهی SSL است که باید برای وبسایت خود (حتی نسخه رایگان) تهیه کنید. شما چه از HTTP در آدرس خود استفاده کنید و چه از HTTPS، تفاوتی در تصمیم به ایندکس کردن سایت شما توسط گوگل ایجاد نمیکند. اما جان مولر از طرف گوگل، در صفحه توییتر خودش اعلام نموده: این گواهی نامه یک فاکتور برای رضایت کاربران و رتبه بندی سایت ها است.

گواهی SSL سایت وب نسیم

برای سرعت بخشیدن به روند ایندکس شدن صفحات وبسایت خود، آدرس های صفحات موجود را در فایل نقشه سایت (Site Map) تهیه و در اختیار ابزار گوگل قرار دهید. اگر سایت شما بر بستر وردپرس قرار گرفته است میتوانید از افزونه هایی مانند Yoast SEO برای ساخت این فایل استفاده کنید. همچنین در فایل Robot.txt میتوانید تعیین کنید که ربات های گوگل برای ایندکس کردن صفحات، به وبسایت شما وارد شوند یا نه. اگر از مرحله طراحی سایت گذشته اید حتما این تنظیمات را به درستی انجام دهید.

چگونگی اضافه کردن نقشه سایت در سرچ کنسول گوگل

سرعت بارگذاری سایت (در دسکتاپ و موبایل)

سالهاست که توسط منابع مختلف از سرعت لود سایت به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت ها یاد می شود. چرا که گوگل همیشه قصد داشته و دارد که رضایت کاربران سایت را بهبود بخشد و طبیعتا سرعت لود یک صفحه در اینترنت تا حد زیادی میتواند رضایت کاربران را تحت الشعاع قرار دهد. سعی کنید وبسایت خود را به گونه ایی طراحی کنید که در کمترین زمان ممکن بارگذاری شود تا شما هم از این پارامتر مهم گوگل استفاده کرده باشید.

به مرور زمان و محبوبیت گوشی های موبایل در بین مردم و افزایش امکانات موبایل، میزان جستجو در اینترنت بوسیله گوشی های همراه بسیار بیشتر شده و افراد اکثرا نیازهای خود را از طریق موبایلشان برطرف میکنند. برای همین از سال 2018 گوگل اعلام کرد تمرکز خود را روی سرعت لود صفحات بر روی تلفن های همراه گذاشته است و صاحبان وبسایت علاوه بر رعایت رسپانسیو بودن سایت خود، باید روی سرعت لود آنها هم کار کنند وگرنه رتبه پایین تری نسبت به سایر گزینه ها خواهند داشت.

رسپانسیو (واکنشگرا) بودن سایت

همانطور که بیان شد، بسیاری از مردم در حال حاضر از تلفن های همراه خود برای جستجو در بستر وب استفاده می کنند. به همین دلیل رسپانسیو بودن یک سایت از پارامترهای بسیار مهم گوگل برای امتیاز دهی به آن صفحه است. طبق تحقیقات انجام شده، در صورت رسپانسیو بودن وبسایت، باعث می شود ترافیک شما 6 درصد افزایش پیدا کند، Page view به اضای هر بازدید کننده 12 درصد بیشتر شود و نرخ پرش (Bounce Rate) سایت 9 درصد کاهش پیدا کند. شما میتوانید از طریق ابزار mobile friendly test به بررسی این موضوع برای صفحات وبسایت خود بپردازید.

از کجا بفهمیم سایت رسپانسیو است یا خیر؟آیا امتیاز گوگل را در این زمینه گرفته ایم؟

می توانید با ورود به سرچ کنسول گوگل خود و آنالیز صفحه مورد نظر از صحت این قضیه با خبر شوید. در صورتی که سایت شما بیش از اندازه عریض باشد و یا مشکلات ظاهری برای مشاهده در گوشی موبایل داشته باشد، با خطای زیر مواجهه خواهید شد.

رسپانسیو نبودن صفحه برای موبایل

عمر و اعتبار دامنه

شاید جالب باشد بدانید که 60 درصد وبسایت هایی که در صفحه اول نتایج گوگل حضور دارند، دارای قدمتی بیشتر از 3 سال دارند. طبق تحقیقاتی که توسط ahrefs بر روی بیشتر از دو میلیون سایت انجام شده، تعداد بسیار کمی از آنهایی که عمر کمتر از یکسال دارند به این رتبه راه یافته اند.

تاثیر عمر دامنه در سئو چیست

اعتبار یک صفحه یا همان دامین آتوریتی (Damain Autority) امتیازی است که سایت MOZ به صفحات یک وبسایت، بر اساس لینک های ورودی و آمار بازدید صفحه می دهد. این امتیاز تاثیر زیادی در رتبه گوگل شما دارد. پس تلاش کنید لینک های با کیفیتی برای وبسایت خود بسازید تا این امتیاز برای شما بالاتر در نظر گرفته شود.

سئو و بهینه سازی محتوا

ما در این مقاله در مورد پارامتر های مختلفی صحبت کردیم اما اکنون به بیان یکی از مهمترین پارامتر های گوگل برای رتبه بندی یعنی بهینه سازی محتوا میپردازیم و بررسی میکنیم که تاثیر آن در سئو چیست و چقدر باید روی آن حساب کنیم!
همانطور که میدانید گوگل بر اساس عبارات جستجو شده کاربرانش یک سری اطلاعات به آنها نمایش می دهد و سیستم آن بر همین اساس عبارات کلیدی کار می کند. این عبارات کلیدی قرار است محتوای کلی صفحه مورد نظر در سایت شما را توصیف کنند. برای مثال اگر صفحه ایی از سایت شما موبوط به معرفی ارتودنسی نامرئی و بیان مزایا و معایب آن است، یکی از عباراتی که میتواند این صفحه را توصیف کند “ارتودنسی نامرئی” است.
حتما سعی کنید محتوای وارد شده در سایت شما، برای هدفی خاص وارد شود و رتبه گیری برای عبارت کلیدی معینی را بر عهده داشته باشد. بسیاری از افراد بی هدف مشغول به درج مطلب در سایت خود می شوند و تصور غلط آنها این است که هرچه مقالات و یا محتوای بیشتری در سایت قرار دهیم سئو بهتری داریم! در حالیکه کیفیت صفحات بسیار مهم تر از تعداد آنها است.
یکی از مهم ترین فاکتورهای منفی رتبه بندی که باید حتما از آن آگاه باشید، محتوای تکراری یا کپی است.

لینک سازی داخلی و خارجی

لینک ها در سطح وب، پیوند هایی را بین دو صفحه یا دو بخش از صفحه برقرار میکنند که اکنون منظور از لینک پیوندهایی است که بین دو صفحه با آدرس های متفاوت (آدرس های صفحات مختلف یک سایت یا حتی سایت دیگر) مد نظر است. مهم ترین نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که لینک های دریافتی و یا ارسالی ممکن است سودمند و یا زیان آور باشد. برای همین بایستی نکات مهم لینک سازی خارجی و داخلی را بدانید. یکی از مهم ترین نکات در لینک سازی های داخلی و خارجی انکرتکست (Anchor Text) است. 

در لینک سازی داخلی متن ها وعباراتی را لینک کنید که قصد بالا آمدن صفحه هدف با آن عبارت را دارید. برای مثال من میخواهم صفحه دسته بندی “گوشی موبایل” را با عبارت “قیمت روز گوشی” بهبود رتبه دهم. برای اینکار از صفحات مطلوب و متنوع سایت با همین عبارت به این دسته بندی لینک داخلی میدهم. اما در زمینه لینک سازی خارجی چون به روش کلاه خاکستری معمولا صورت می گیرد باید تنوع را در انکرتکست ها رعایت کنید تا این روند لینک سازی طبیعی جلوه کند. 

برای طبیعی جلوه کردن این نوع لینک سازی یکی از مهم ترین نکات، استفاده از انکرتکست های متنوع است که گاها ربطی به صفحه مورد نظر شما ندارد. چند نمونه از انکرتکست هایی که باید تنوع را در بین آنها رعایت کنید به شرح زیر است:

  • عبارت کلیدی هدف شما یا همان Exact match مانند “سئو چیست؟
  • نام برند مانند “وب نسیم” یا “آژانس دیجیتال مارکتینگ وب نسیم
  • نام برند به همراه عبارت کلیدی هدف مانند “سفارش سئو وب نسیم
  • عبارات طولانی و توصیفی مانند “برای مطالعه کامل مقاله سئو چیست به همراه مثال
  • کلمات ارجاعی و عمومی مانند: “منبع، اینجا، کلیک، ضربه بزنید، کلیک کنید، اطلاعات بیشتر و …
  • لینک کوتاه شده از سرویس های مختلفی مانند “Goo.gl یا Bitly
  • آدرس صفحه یا Naked URL مانند: “webnasim.com/articles

نکته مهم : در لینک سازی داخلی نیازی نیست تنوع انکرتکست را رعایت کنید و سعی کنید عبارات مفیدی که میخواهید استفاده کنید. اما در لینک سازی خارجی این موضوع متناوت است و سعی کنید خیلی روی کلمات کلیدی خود پافشاری نکنید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشه!

اگر سوال، ابهام، نظر و یا پیشنهادی دارید لطفا در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

همچنین میتوانید با کمک دکمه های اشتراک گذاری زیر، این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پاسخگوی شما 10 الی 18

call 09981078265 telegram ارتباط در تلگرام