وب نسیم

تگ کنونیکال در سئو

تگ Canonical (کنونیکال) چیست؟

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

در رابطه با تگ Canonical (کنونیکال) چه می‌دانید؟ اگر در حوزه سئو مشغول به فعالیت هستید مطمئنا نام این تگ را شنیده‌اید و حتی بارها از آن استفاده کرده‌اید. این محتوا اما برای آن دسته از افرادی در نظر گرفته شده که به تازگی در اقیانوس بزرگ و عمیق دنیای دیجیتال مارکتینگ وارد شده‌اند. در این راستا باید بگوییم این تگ معمولا زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که قصد معرفی نسخه اصلی از یک صفحه به موتور جستجوگر را دارید. این تگ‌ها به موتورهای جستجو جهت می‌دهند. در واقع به آنها می‌گویند که چگونه در صفحات وبسایت خزش کنند و تا چه اندازه برای یک محتوا اهمیت قائل شوند. در این میان اگر برای وبسایت خود و برای یک محتوا از URLهای مختلف استفاده کرده باشید، با استفاده از این تگ میتوانید به موتورهای جستجو نشان دهید که کدام یک از آنها پراهمیت‌تر است و مشکل محتواهای تکراری به راحتی برطرف می‌شود.

تگ Canonical موضوع بسیار گسترده‌ای‌ست که نمیتوان در یک پاراگراف به آن پرداخت. از همین‌رو، قصد داریم در ادامه این محتوا، توضیحات کاملی در این راستا خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

تگ کنونیکال

منظور از تگ کنونیکال، آن قطعه کدی‌ است که در کدهای HTML در بخش HEAD قرار می‌دهید. با کمک این کد میتوانید اصلی ترین نسخه یک محتوا را به موتورهای جستجوگر (گوگل) معرفی نمائید. مهندسین سئو این تگ را در URLهای غیر اصلی قرار می‌دهند و وظیفه مهم و اصلی آنها اعلام نسخه اصلی محتوا به موتورهای جستجوگر است. به عبارتی اگر دو یا چند صفحه با محتوای مشابه دراختیار دارید ولی URLهای متفاوتی را در سایت استفاده کرده‌اید، باید با کمک این تگ برای هر یک از آنها صفحات مشابه تنظیم کنید که به نسخه اصلی محتوا اشاره دارد. با انجام این کار URL کانونی محتوا به گوگل معرفی خواهد شد.

کنونیکال

دلیل اهمیت تگ Canonical (کنونیکال)

همه نسبت به این مسئله آگاهی داریم که گوگل به هیچ عنوان محتوای تکراری را دوست ندارد و هیچ ارزشی برای آن قائل نمی‌شود. از همین رو در اختیار داشتن محتوای تکراری در سایت انتخاب خزنده گوگل را برای مواردی مانند؛

کدام نسخه از صفحه باید ایندکس شود؟

کدام نسخه از صفحه شما در کلمه کلیدی مشخص شده باید در نتایج جست و جو به نمایش درآیند؟

آیا اعتبار لینک های ورودی، تنها به یک صفحه انتقال پیدا کند یا بین چندین صفحه پخش شود؟

زمانی که بتوانید از تگ کنونیکال به درستی استفاده کنید، به خودی خود این مشکل برطرف خواهد شد. با این تگ، برای گوگل به طور کامل مشخص خواهید کرد که کدام صفحه باید در رتبه‌بندی قرار داده شوند و اعتبار لینک‌ها به کجا انتقال داده شوند و یا اینکه کدام صفحه باید در ایندکس قرار گیرد.

اگر در این کار عملکرد خوبی نداشته باشید؛ گوگل تشخیص را برعهده ربات‌های موجود می‌سپارند و این امکان وجود دارد که محتوایی را که مدنظر شما نیست، انتخاب کنند.

نکته بسیار مهمی که در رابطه با تگ کنونیکال وجود دارد این است:

گوگل اعلام کرده؛ آن ها معمولا به تگ کنونیکال احترام می گذارند، اما نه همیشه. به این مسئله توجه داشته باشید اگر یک صفحه را به صورت خیلی صریح به عنوان نسخه اصلی به گوگل معرفی کنید، این امکان وجود دارد که آن را نپذیرد و خود صفحه دیگری را انتخاب نماید.

 مطلب مرتبط پیشنهادی   سئو چیست ؟

اصول اجرای تگ Canonical چگونه است؟

برای اینکه بتوانید از اجرای تگ کنونیکال نتیجه مطلوبی را دریافت کنید باید 4 قانون و اصل مرتبط با آن را به درستی پیاده‌سازی کنید.

  1. استفاده از URLهای مطلق را فراموش نکنید. یعنی آدرس URL موردنظر شما به طور کامل باشد.
  2. از حروف کوچک در URL بهره بگیرید.

با توجه به این مسئله که گوگل با URLهای حروف بزرگ و کوچک به عنوان دو آدرس اینترنتی متفاوت رفتار می‌کند. باید اطمینان حاصل کنید که در سرور شما، URLها با حروف کوچک نیز تعریف می‌شوند و سپس از این حروف در آدرس دهی صفحات سایت نیز استفاده نمائید.

  1. حتما از نسخه اصلی دامنه وب سایت خود استفاده کنید.

اگر از SSL برای افزایش ایمنی سایت استفاده می‌کنید، باید اطمینان حاصل کنید که هیچ نشان اینترنتی بدون SSL را در تگ Canonical در سایت خود استفاده نکرده‌اید. انجام این کار اغلب نتایج غیرمنتظره را با خود به همراه دارد.  

  1. سعی کنید در هر صفحه از یک تگ کنونیکال استفاده کنید. اگر از تگ کنونیکال چند گانه استفاده کنید، آن گاه گوگل آن ها را نادیده می گیرد.

آدرس مرجع توسط گوگل بر چه اساسی مشخص می شود؟

پس از اینکه ربات‌های گوگل با چندین صفحه که از محتوای مشابهی برخوردار مواجه می‌شوند، تمامی تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نتیجه را با توجه به حجم، کیفیت و ارزش محتوا، مورد شناسایی قرار دهند و در نتایج برای کاربران به نمایش درآورند. اما تاکنون به این مسئله فکر کرده‌اید که بهترین آدرس از نظر گوگل بر اساس چه فاکتورهایی تعیین می‌شود؟

قرار گرفتن در نقشه سایت

آن دسته از صفحاتی که توانسته اند در نقشه سایت تعریف شوند در مقایسه با سایر نسخه های موجود، از شانس بیشتری برای انتخاب شدن از جانب گوگل به عنوان آدرس مرجع برخوردارند. اینجاست که میتوانیم بار دیگر اهمیت نقشه سایت و تاثیر آن بر ایندکس صفحات را درک کنیم. در صورتی که صفحه ایی ایجاد کرده اید که در نقشه سایت وجود ندارد و قصد نمایش آن را دارید بهتر است از تگ Canonical برای آن استفاده کنید.

تعداد و کیفیت لینک‌های داخلی و خارجی

در حالت کلی صفحاتی از سایت که دارای لینک بیشتری (چه داخلی و چه خارجی) باشد، دارای ارزش بیشتری است. البته کیفیت و ارزش لینک های دریافتی فاکتور بسیار مهمی برای رتبه بندی صفحه مورد نظر می باشد. اگر به صفحات سایت ها نگاه کنید متوجه می شوید که از نظر لینک سازی بسیار ضعیف هستند و اگر یک یا دو لینک معتبر از سایت های با ارزش دریافت شود میتواند دید گوگل را نسبت به سایت تغییر دهد.

حجم و کیفیت محتوا

در سیستم‌های دسته بندی یا فیلتر که در سایت های فروشگاهی مشهود است، معمولا آدرس‎های داینامیک محتوای کمتری (تعداد محصولات یا مقالات) را به کاربر نمایش می‌دهند و در نتیجه احتمال انتخاب آن‌ها به‌عنوان مرجع کم است. ولی اگر گزینه‌هایی برای تغییر ترتیب نمایش مثل “ارزانترین”، “پربازدیدترین” و … داشته باشیم محتوای صفحات تولیدی بسیار شبیه به هم بوده و در اینجا نقش تگ کنونیکال بسیار پررنگ است.

کلام آخر

در این مقاله تا حد امکان تلاش کردیم شما را با تگ Canonical آشنا کنیم. حال شما می‌دانید که این تگ چیست و چگونه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین وظیفه اصلی آن را نیز می دانید. درواقع گوگل با کمک این تگ ها میتواند محتوای مرجع را پیدا کند و رتبه بندی سایت شما را تعیین نماید. با این حال اگر سوالی در این زمینه ذهن شما را به خود مشغول کرده توصیه می کنیم آن را در بخش نظرات پایین همین مطلب، با ما در میان بگذارید. تا کارشناسان و متخصصان ما اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار دهند.

 

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشه!

اگر سوال، ابهام، نظر و یا پیشنهادی دارید لطفا در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

همچنین میتوانید با کمک دکمه های اشتراک گذاری زیر، این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پاسخگوی شما 10 الی 18

call 09981078265 telegram ارتباط در تلگرام